Få KALKFRIT VAND OG EN NEMMERE HVERDAG

Antikalksystemer

DROPSON og BWT systemer er produkter i topklasse med den nyeste teknologi indenfor vandbehandling og kalk.

DROPSON EMI KALKSPALTER

Dropson anti-kalk systemer leverer produkter i topklasse med den nyeste teknologi indenfor vandbehandling og kalk.

Dropsons kalkspaltere kræver ingen afløbsinstallation, påfyldning af salt eller andre kemikalier.
Kalkens molekyler spaltes, og vandets indhold af mineraler og salte forbliver derfor uændret.

Når vandet løber igennem Dropson anti-kalk spalteren udsættes vandet for et kraftigt skiftende magnetfelt som får kalk-krystallerne i vandet til at ændre karakter og miste sin evne til at binde sig til overflader og kalken følger derfor med vandstrømmen ud gennem afløbet til kloakken.
Da vandet udelukkende påvirkes af magnetisme, bevarer det både sin PH-værdi, smag og mineralindhold.

Større modeller til erhverv eller ejendomme, kan leveres efter aftale

BLØDGØRINGSANLÆG

I Danmark er niveauet af kalk og magnesium i vandet forholdsvist højt, hvilket man betegner ”hårdt vand.” Hvis kalkniveauet i vandet er for højt, kan det betyde, at dit tøj får et gråt skær eller bliver stift, ligesom det kan give kalkskjolder på dine glas og service i køkkenet. Mange oplever dog særligt det hårde vand i brusebadet, hvor brusehovedet nemt kalker til og derfor fungerer på et minimalt vandtryk. Kalk og hårdt vand er altså ret irriterende. Det påvirker dine hvidevarer og bruseslanges funktionalitet, skader dit tøj, hud og hår – og så ser det ikke godt ud på krystalglassene, når du inviterer til middag. Med et blødgøringsanlæg er det dog muligt at komme kalkproblemet til livs. Et blødgøringsanlæg afkalker dit vand og sikrer dig, at du kan få blødere vand, så både dit tøj og brusebadet kan føles mere behageligt.

EFFEKTIVT OG KOMFORTABELT

Et blødgøringsanlæg, der også kaldes et ionbytningsanlæg, monteres ved din vandmåler, ofte i dit bryggers, hvorfra vandet fordeles ud i huset. Anlægget fjerner kalken i vandet ved hjælp af en ionbyttemasse, hvorefter kalken fra vandet sorteres fra og skylles ud i afløbet. Blødgøringsanlægget skal påfyldes med salt efter behov. Blødgøringsanlægget er ikke alene smart, fordi det afkalker vandet, men også fordi det kan bidrage til energibesparelse. Hvis et varmelegeme er tilgroet af kalk, kan det påvirke overførslen af varmen til vandet. Med et blødgøringsanlæg får du således en effektiv og energibesparende løsning, der samtidig gør hverdagen i hjemmet mere komfortabel, da du undgår tilkalkede rørsystemer og klinker, grå skjorter og hvide skjolder på dine glas.

Ofte stillede spørgsmål:

Når vandet løber igennem Dropson anti-kalk spalteren udsættes vandet for et kraftigt skiftende magnetfelt som får kalk-krystallerne i vandet til at ændre karakter og miste sin evne til at binde sig til overflader og kalken følger derfor med vandstrømmen ud gennem afløbet til kloakken.
Da vandet udelukkende påvirkes af magnetisme, bevarer det både sin PH-værdi, smag og mineralindhold.

Anlægget bruger ingen salt, behøver ingen afløb og fylder ikke ret meget.

Et blødgøringsanlæg afkalker vandet og sikrer dig, blødere vand i dit hjem. Det betyder at du ikke længere skal døje med kalk i din opvask, tøjvask eller når du vasker dig, og du vil samtidig opleve store energibesparelser grundet kalkfrie produkter.

Anlægget har behov for afløb

En løsning med dropson kalkspalter koster typisk mellem 9.000 og 11.000 kr. inklusiv montering

En løsning med BWT blødgøringsanlæg koster typisk mellem 16.000 og 23.000 kr. inklusiv montering

Håndværkerfradraget til energiforbedringer blev afskaffet 1 april. 2022. Det betyder at du ikke længere kan få håndværkerfradrag for håndværkerydelser udført.

Med en Dropson kalkspalter forsvinder kalken ikke fra vandet. Det mister blot evnen til at binde til rør og overflader.

Med et blødgøringsanlæg nedsættes mængden af kalk i vandet. Indstilles enheden efter fabrikantens anvisninger, svarende til hårdhed på 6dh, vil der stadig være lidt kalk tilbage i vandet. 

MS energi tilbyder primært montering i hele Midt og Østjylland. 

En dropson kalkspalter monteres på væggen og fylder kun ca. 20 x 30 cm

Blødgøringsanlæg monteres på plant underlag eller en hylde og fylder ofte 60 x 41 x 51 cm (HxBxD)

Med en kalkspalter, bevares vandets naturlige indhold af kalk og mineraler. Med et blødgøringsanlæg, nedsættes kalkindholdet markant, men vandet er ikke kalkfrit så længe det justeres efter producentens anvisninger.